- افرادی که به سندرم حاد دنیاطلبی و غربگرایی مبتلا شدهاند گوش شنوایی برای شنیدن سخنان الهی ندارند و گرایش آشکار و پنهان دوستانهای با طاغوتیان زمان دارند.
بسم الله الرّحمن الرّحیم
موانع شیطانی، سد راه دفاع از فلسطین:
- افرادی که به سندرم حاد دنیاطلبی و غربگرایی مبتلا شدهاند گوش شنوایی برای شنیدن سخنان الهی ندارند و گرایش آشکار و پنهان دوستانهای با طاغوتیان زمان دارند.

در دهههای اخیر دولت های عربی عقب نشینی آشکاری در دفاع از آرمان های فلسطین از خود نشان داده اند، با کمی دقت و تأمل در این موضع گیری دشمن شادکن، می توان به عواملی همچون دنیا گرایی و غرق شدن در ظواهر مادی و دنیوی و همچنین تکیه و اعتماد به ابرقدرت های طاغوتی اشاره کرد.
اگر از مسائل و مباحث مهم قرن اخیر به خوبی با خبر باشیم به این مطلب اذعان خواهیم داشت که تا چند دهه قبل موضوع فلسطین و دفاع از مردم بیپناه آن دیار مهمترین مسئلهای بود که فکر جوامع اسلامی و طرفدارن حقوق بشر را به خود مشغول کرده بود. ولی در سالهای اخیر با شیوع برخی بیماریهای خطرناک و ویروسهای مرگبار این مطالبه ارزشی رو به افول گذاشته به طوری که آرمانخواهی و دفاع از حقوق مسلمانان مظلومان فلسطین از شعار و شوآف سیاسیهای سیاسی تجاوز نکرده است. ویروس و عامل خطرناکی که موجب شده است اهمیت حقوق فلسطیننیان به حاشیه رفته و مطالبه حقوق آنان نیز از رونق بیفتد؛ چرا که بعضی از کشورهای اسلامی و عرب منطقه به جای مقابله با مزدوران سرزمین اشغالی، هم سو و هم صدا با اشغالگران صهیونیسم و استکباری شده و اهداف و مقاصد آنها را در پیش گرفتهاند، حتّی شهامت ظاهر سازی در راه دفاع از فلسطین را نیز ندارند. در این نوشتار سعی داریم به برخی از بیماری و ویروس های مرگباری که موجب این اوضاع اسفبار شده اشاره نماییم.
1-سکه شدن بازار اختلاف و درگیری
یکی از موضوعات بسیار خطرناک و مرگباری که در سالهای اخیر موجب شده است دفاع از آرمان فلسطین در میان کشورهای اسلامی جایگاه خود را از دست دهد، داغ شدن بازار اختلاف و درگیری و جنگ بین کشورهای اسلامی است. در واقع کشورهای استکباری با برنامهای جامع و هدفمند به گونهای برنامهریزی کرده اند که یک موضوع انحرافی جایگاه فلسطین را در اذهان عمومی از بین ببرد. پرداختن به مسائل فرعی و فراموش کردن اصول باعث ایجاد شبکههای افراطی و دامنزدن به مباحث اختلافی و در نهایت ایجاد جنگ و درگیری در دامنه وسیعی از سرزمینهای اسلامی شده است، تا اینکه خبر اول خبرگزاریهای جهان، مخابره کردن بازار کشت و کشتار مسلمان توسط خودشان باشد و کسی در پی احقاق حق مظلومان فلسطین اقدامی ننماید. این اختلاف و درگیری در واقع همان چیزی است که کشورهای استکباری به دنبال آن هستند؛ چرا که موجب تزلزل و سستی در بین صفوف مسلمین شده و آنها را ضربه پذیرتر می کند کما اینکه باری تعالی در قرآن کریم می فرماید: «وَ أَطیعُوا اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ لا تَنازَعُوا فَتَفْشَلُوا وَ تَذْهَبَ ریحُکُمْ وَ اصْبِرُوا إِنَّ اللَّهَ مَعَ الصَّابِرینَ؛[1] و(فرمان) خدا و پیامبرش را اطاعت کنید! و نزاع(و کشمکش) نکنید، تا سست نشوید، و قدرت(و شوکت) شما از میان نرود! و صبر و استقامت کنید که خداوند با استقامت کنندگان است!».
2-دنیا گرایی و وابستگی مادی
از دیگر بیماریهای خطرناکی که موجب به حاشیه رفتن حقوق فلسطینیان در جامعه عربی شده، گرفتار شدن در دام خطرناک دنیاگرایی و دنیاطلبی است. با یک نگاه سطحی به خوبی می توان به این مطلب اذعان داشت که زرق و برق زندگی مادی و جامعه غربی هوش و حواس را از کشورهای اسلامی و عربی ربوده است، در حالی که خدای متعال در قرآن کریم از چشم دوختن به تمکن و دارایی دیگران نهی کرده،[2] با این حال کشورهای اسلامی و عربی برای دستیابی به کالای پر زرق و برق غربی خود را به اوج ذلت و خواری می رسانند تا اینکه از کالای لوکس غربی محروم نشوند، این وابستگی اقتصادی به کشورهای غربی به نوعی زمینه ساز تسلط و نفوذ سران استکباری بر بلاد اسلامی را نیز فراهم کرده است، این در حالی است که بیش از هزار و چهار صد سال پیش خدای متعال از این وابستگی به کشورهای استکباری و همچنین تسلط بر بلاد اسلامی نهی کرده بود. «وَ لَنْ یَجْعَلَ اللَّهُ لِلْکافِرینَ عَلَى الْمُؤْمِنینَ سَبیلاً ؛[3] و خداوند هرگز کافران را بر مؤمنان تسلّطى نداده است».
3- غرب گرایی و گرایش به سوی کشورهای استکباری
از جمله مهمترین و راهبردیترین دستورهای خدای متعال در قرآن کریم اجتناب از طاغوت و ابراز بیزاری و انزجار از آنها است، موضوعی که باری تعالی در آیات متعددی به آن اشاره داشته و همگان را از تبعات شوم بیتوجهی به آن باز داشته است، ولی با این حال افرادی که به سندرم حاد دنیاطلبی و غرب گرایی مبتلا شده اند گوش شنوایی برای شنیدن سخنان الهی ندارند و گرایش آشکار و پنهان دوستانهای با طاغوتیان زمان دارند: «فَتَرَى الَّذینَ فی قُلُوبِهِمْ مَرَضٌ یُسارِعُونَ فیهِمْ؛[4] (ولى) کسانى را که در دلهایشان بیمارى است مىبینى که در (دوستى با آنان)، بر یکدیگر پیشى مى گیرند».
هر چند گرایش و تکیه و اعتماد به کشورهای استکباری و طاغوتی همواره مورد نهی و سرزنش الهی قرار داشته،[5] ولی کشورهای عربی با بیاعتنایی به کلام الهی مهر ذلت و خواری بر پیشانی کشورهای خود ثبت کردهاند، که راه رهایی از آن، تنها مراجعه حقیقی به کلام خدا و عقل و منطق میباشد.
پیوندها:
[1]. انفال/46.
[2].طه/131. «وَلَا تَمُدَّنَّ عَیْنَیْکَ إِلَىٰ مَا مَتَّعْنَا بِهِ أَزْوَاجًا مِنْهُمْ زَهْرَةَ الْحَیَاةِ الدُّنْیَا لِنَفْتِنَهُمْ فِیهِ ۚ وَرِزْقُ رَبِّکَ خَیْرٌ وَأَبْقَىٰ؛ و هرگز چشمان خود را به نعمتهای مادّی، که به گروههایی از آنان دادهایم، میفکن! اینها شکوفههای زندگی دنیاست؛ تا آنان را در آن بیازماییم؛ و روزی پروردگارت بهتر و پایدارتر است!».
[3]. نساء/141.
[4]. مائده/52.
[5]. هود/113. « وَ لا تَرْکَنُوا إِلَى الَّذینَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّکُمُ النَّارُ وَ ما لَکُمْ مِنْ دُونِ اللَّهِ مِنْ أَوْلِیاءَ ثُمَّ لا تُنْصَرُونَ».
منبع: اندیشه برتر/ اکبری